Skip to main content

Barn- och ungdomsbehandling i Stockholm

Behandlar barn från 2 årsåldern.

  children

Jag undersöker och behandlar barn och ungdomar avseende rygg- och ledbesvär, idrottsskador, huvudvärk, hållningsanalys med råd om hållning, kontroll av rörlighet med råd om träning och stretching.

Barn drabbas av olika typer av problem i olika ålder, ont i nacken och/eller huvudvärk som börjar under uppväxten bör undersökas och behandlas. Detta gäller även ryggbesvär,  ont i ryggen är ett vanligt symptom på funktionstörningar i leder och muskler. Många barn får diagnosen "växtvärk" men det stämmer inte alltid.

Nedan finns olika behandlingsformer och tillvägagångsätt:

 

Naprapati: Man använder sina händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

Laser: Ljusfotoner/energi från laser tränger djupt in i vävnad och accelererar cellproduktion och tillväxt. Laserljuset ökar tillgängligheten av energi så att cellen kan ta upp näringsämnena snabbare och transportera bort slaggprodukter i större utsträckning. Som reslutat av exponeringen från laserljuset ökar läkningshastigheten på celler från ledband och muskler.

Shock wave: En applikator genererar tryckvågor som med given frekvens och kraft bearbetar den skadade vävnaden. Stötvågsbehandling ökar metabolisk aktivitet i cellen, ger ökad blodcirkulation och ökad vävnadsåterbyggnad samt leder till minskad smärta. Stötvågsbehandling anses på detta sätt stimulera läkning i skadad vävnad.

Akupunktur: En traditionell kinesisk medicinsk behandling där tunna nålar sätts in i specifika punkter på kroppen för att igångsätta och förstärtka kroppen egen läknings mekanism. Det kan vara användbart för att lindra smärta och främja övergripande hälsa.

Rebilitering: Jag kan skapa anpassade träningsprogram för att stärka muskler. Det är särskilt viktigt för ungdomar som är involverade i idrott och kan hjälpa till att förebygga skador.

 

Jag behandlar med ytterst varsamhet och anpassar behandlingen till varige individ.

Ditt barn behöver vård och omsorg precis som vi vuxna.