Skip to main content

Allt om naprapati

Naprapatcenter analyserar och fastställer orsakssammanhang för olika smärttillstånd i rygg, muskler, leder samt återställer kroppens balans, avlägsnar nervretningar och normalisera rörligheten.

NAPRAPATI

Naprapatbehandlingen består av en kombination av olika manuella behandlingstekniker, till exempel ledmanipulation, ledmobilisering, muskeltöjning och mjukdelsbehandling. Vid behov använder vi även olika typer av el-behandlingar, som till exempel interferensström och transkutan elektrisk nervstimulering (TENS).Via behandling, ergonomisk översyn samt rehabiliterande träning förebyggs framtida smärttillstånd samtidigt som en minskad skadefrekvens uppnås.En behandling inleds med anamnes(patientberättelse) och därefter utför naprapaten en rörelseprofil av muskler och leder samt utför neurologiska och ortopediska tester. 

Vi använder även stötvågsbehandling vid vissa besvär. Läs mer under stötvågsbehandling.

För att nå ett varaktigt resultat följer vi vanligen upp behandlingen med individuella träningsprogram och personliga råd om arbetsställningar och liknande.

Naprapatin, som ursprungligen är en vidareutveckling ur Kiropraktiken har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns det drygt 1100 legitimerade naprapater varav ungefär hälften är verksamma i Stockholm. Naprapaten har en grundmedicinsk utbildning, och är specialist inom manuell medicin, vilket ger en mångfald av möjligheter vid behandling av patienter.