Skip to main content

Höftinflammation

Höftleden är kroppens största led, och i den genereras stora krafter när vi rör oss och tränar, vilket även innebär stora förslitningar. När man får ont i höften till följd av problem med höftlederna så är det enklare att lokalisera problemet, men smärtan kan även komma sekundärt upp mot bäcken, ryggen eller ner mot knäna.Höftinflammation kan referera till olika typer av inflammationer eller smärtsamma tillstånd som påverkar höftleden. Ett vanligt tillstånd som påverkar höften är höftledsartros, som inte nödvändigtvis är en inflammation, men som kan vara smärtsamt och begränsa rörligheten. En annan typ av inflammation är bursit i höften, där de vätskefyllda bursorna som fungerar som stötdämpare och minskar friktion i ledområdet blir inflammerade.

Symptom

 

Symptom på höftinflammation kan variera beroende på vilket tillstånd som är involverat, men här är några generella symptom som kan förekomma:

Smärta: Smärta i höften eller ljumsken är vanligt. Smärtan kan vara dov, värkande eller skarp och kan förvärras vid rörelse eller belastning.

Stelhet: Det kan vara svårt att röra höften fullt ut på grund av stelhet och obehag.

Svullnad:
Ibland kan höften vara svullen, speciellt om det förekommer en inflammation i området.

Minskad rörlighet:
På grund av smärta och stelhet kan rörelseomfånget i höften vara begränsat.

Ömhet:
Området runt höften kan vara ömt vid beröring.

 

Naprapatbehandling

Det krävs noggranna undersökningar för att ställa rätt diagnos när höftregionen är drabbad. När du är på besök på naprapatcenter kommer vi att sätta ihop ett lämpligt program med olika typer av behandlingar som Shock Wave fokuserad, laser, akupunktur samt elektroterap.