Skip to main content

Huvudvärk

Huvudvärk är ett vanligt problem och kan ha många olika orsaker. 

Spänningshuvudvärk uppträder oftast i bakhuvudet samt över ögon, panna och hjässa med tryckande karaktär. Värken kan också uppkomma i nacken, käkarna och tinningarna, smärta, ömhet, ljud- och ljuskänslghet, illamående, kräkningar, smärta och ömhet.

Denna typ av huvudvärk är vanligt förekommande och uppkommer ofta under och efter långvarigt och lågintensivt, statiskt arbete under bristande ergonomi, t ex på kontoret. Stress, psykiska påfrestningar, synfel och bristande bettfysiologi kan också orsaka återkommande huvudvärk liksom trauma mot nacke och huvud.

Så behandlar vi spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är vanligtvis tacksamt att behandla. Det är mycket viktigt att finna grundorsaken till varför besvären har uppstått och därför gör naprapaten en noggrann undersökning innan behandlingen inleds. Behandlingen utförs i bröstrygg och nacke men i flertal fall kan behövas för hela rygg och bäcken, både i leder och muskler samt ofta i ansiktets muskulatur, genom olika manuella tekniker. Du får också tips och vägledning för träning och ergonomi.

Hos oss kan du få hjälp med de flesta av dina problem. Vi behandlar allt från smärta i t.ex. nacke, rygg, axlar, skuldror till vanliga åkommor som spänningshuvudvärk.